Asasinatele, o marfă ieftină în Bulgaria. Vezi aici cât costă angajarea unui criminal

marți, 27 iulie 2010

Asasinatele, o marfă ieftină în Bulgaria. Vezi aici cât costă angajarea unui criminal
Foto: photobucket.com

Un asasinat în Bulgaria costă chiar şi 1.000 de euro, a declarat marţi procurorul bulgar Boiko Naidenov, însărcinat cu dosarul grupării Killers, care l-ar fi vizat inclusiv pe premierul Boiko Borisov, relatează Sofia News Agency.


Naidenov a precizat că a descoperit modul în care au fost executate o parte dintre aceste crime şi că biroul său şi anchetatorii strâng în prezent dovezi, pentru a sesiza instanţele. 

Procurorul a explicat că plănuirea asasinatelor şi comunicarea între membrii grupărilor de crimă organizată au fost foarte complexe şi elaborate, asasinul plătit neştiind niciodată cine a dat ordinul şi invers. 

Grupare de crimă organizată Killers, dezmembrată de poliţie, a primit ordinul să îl asasineze pe Borisov în urmă cu şase-şapte luni.

În urmă cu câteva luni, serviciile americane de informaţii le-au avertizat pe cele bulgare că există un "grup de oameni de afaceri nemulţumiţi" au ordonat asasinarea lui Borisov.

Mai mulţi membri ai grupării au fost arestaţi vineri, în cadrul unei operaţiuni speciale a Ministerului bulgar de Interne. Printre persoanele reţinute se numără şi Petar Stoianov, şeful Federaţiei bulgare de sumo.

Poliţia consideră că există dovezi clare că gruparea l-a asasinat pe controversatul Iuri Galev, preşedintele unui club de fotbal, în iunie 2010.

0 Comments: