(Video, doc) ULTIMA ORĂ. CEDO a respins cererea lui Oleg Voronin!

marți, 27 iulie 2010

(Video, doc) ULTIMA ORĂ. CEDO a respins cererea lui Oleg Voronin!
Foto: UNIMEDIA

Cererea lui Oleg Voronin a fost respinsă de CEDO

Curtea Europeană pentru drepturile omului a respins cererea lui Oleg Voronin prin care invocă încălcarea dreptul la o viață privată și un proces echitabil. Anunțul a fost făcut de către Ministrul Justiției, Alexandru Tănase, în urmă cu câteva minute, în cadrul unui briefing de presă.

„Nu există nici o aparență de încălcare a drepturilor și libertăților cetățeanului Oleg Voronin” - acesta a fost răspunsul Curții, care este unul definitiv și irevocabil.

Amintim că Oleg Voronin a depus cererea la CEDO la 7 iunie 2010 și a cerut ca aceasta să fie examinată în regim de urgență.


Amintim că Oleg Voronin este cercetat de către Inspectoratul Fiscal pentru evaziune fiscală. Omul de afaceri Oleg Voronin a început să fie audiat după ce Timpul de dimineaţă a scris despre cheltuirea unor sume de peste 60 de milioane de lei de pe cardul bancar personal. Fiul fostului președinte al țării ar fi declarat însă mai puține venituri.

În urmă cu câteva săptămâni mai mulți ofiteri de la Centrul Anticorupție au discins in sediile unor companii, despre care se spune ca apartin fiului fostului presedinte Voronin. 

Potrivit centrului, care face referinta la datele din cadastru, cel putin doua locatii apartin fiului fostului presedinte. Perchezitiile au avut loc in baza dosarului deschis pe evaziune fiscala si spalare de bani, efectuate prin intermediul cardului personal al lui Oleg Voronin.


Anterior, primarul Dorin Chirtoacă a sesizat opinia publică cu privire la acest caz de caz de atribuire ilegală a unui lot de teren din capitală. Pe terenul din str. Ciocârliei urma să fie construit un cartier locativ, „însă lotul a fost atribuit ilegal Societăţii „Moldconstruct Market” SRL”, susţine Dorin Chirtoacă.

„Un angajat neînsemnat al „Moldconstruct Market”, care cel puţin figura, acum câţiva ani,  în calitate de economist la întreprinderea dată, este Oleg Voronin, astfel el s-a pricopsit cu un lot de 2 ha în cea mai scumpă zonă din capitală, cu doar 4,5 milioane lei”, susţine Dorin Chirtoacă.



Sursa: UNIMEDIA
Redactor: Maia Visterniceanu


0 Comments: