Bebeluş mort în timpul botezului: caz asemănător în România

duminică, 25 iulie 2010

Bebeluş mort în timpul botezului: caz asemănător în România
Foto: Publika TV

O tragedie cumplită a avut loc într-o comună din Republica Moldova, unde un bebeluş care avea abia o lună şi jumătate de viaţă a murit în timpul botezului, înecat, se pare, pentru că preotul nu i-a acoperit faţa când l-a cufundat în criştelniţă, scrie protv.ro. O nenorocire asemănătoare a lovit anul trecut şi doi părinţi din Sibiu, România, informează sursa citată.


Băieţelul părinţilor din Sibiu, Claudiu, a început să se simtă rău în timpul slujbei de botez, imediat ce preotul l-a cufundat în apă.

Cu toată durerea, părinţii copilului din Sibiu n-au vrut să-şi facă păcate şi să-l acuze pe preot de moartea celui mic. Se roagă la Dumnezeu să le lumineze minţile, ca să înţeleagă ce i s-a întâmplat băiatului.

Reprezentanţii Bisericii nu cred că ritualul botezului, în sine, poate să fie fatal pentru bebeluţii care sunt creştinaţi. "Este foarte greu de crezut că se poate întâmpla un accident de vreme ce această întreită cufundare durează fracţiuni de secundă", susţine Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Medicii sunt însă de altă părere. "Dacă bagi un copil brusc în apă şi fără să fie acoperit, şi îi intră apă pe căile respiratorii, într-adevăr poate să facă un spasm laringian. Acesta e adevărul", a declarat pentru stirileprotv.ro medicul Raed Arafat, subsecretar de stat.



sursa: Unimedia

0 Comments: