Preţurile la vegetale, în scădere câteva săptămâni consecutiv

marți, 7 iunie 2011

Preţurile la vegetale, în scădere câteva săptămâni consecutiv
Foto: mymerinde.com

Potrivit unui studiu efectuat de Federaţia AGROinform, preţurile fructelor şi legumelor pe pieţele angro din Moldova sunt în scadere deja câteva săptămâni consecutiv. Per general, legumele s-au ieftinit cu 26%, scrie sursa citată. Vezi în continuare cum au evoluat preţurile la vegetale în ultimele patru săptămâni. 


Cele mai semnificative reduceri de preţ au fost înregistrate la varza albă (cu 64%), precum şi la dovlecei, castraveţi şi roşii, care costă cu 27%, 20% şi respectiv 18% mai puţin. La ceapa galbenă şi cartofi preţurile au ramas practic aceleaşi, pe când sfecla de masă şi usturoiul s-au scumpit cu 20% şi respectiv 47%. 


Strugurii de masă ”Moldova” s-au ieftinit cu 20%, din cauza calităţii joase a producţiei în această perioadă, dar şi cererii mici de pe piaţă. A continuat să scadă şi preţul căpuşunelor, înregistrând o micşorare cu 35-40% faţă de săptămâna trecută. Consumul este aproape complet direcţionat către produsele noi, iar loturile importate cu produse din recolta veche descresc în continuu.

Potrivit bursei agricole AgraVista, aceeaşi situație se observă şi pe pieţele regionale din Ucraina, Rusia, Polonia. În Ucraina, preţurile la legume, în ultimele 3 săptămâni, au scazut în medie cu 6%. Tendinţe similare au fost observate şi pentru capuşune, preţul cărora a scăzut săptămâna trecută cu 20%. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: