Vrei să fii președintele țării? Obține certificat medical și aplică aici!

joi, 20 octombrie 2011

Vrei să fii președintele țării? Obține certificat medical și aplică aici!
Tudor Deliu - președintele comisiei pentru alegerea președintelui
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Comisia specială pentru alegerea șefului statului s-a întrunit astăzi în ședință și și-a ales conducerea. Astfel, cu unanimitate de voturi în funcția de președinte al comisie a fost desemnat liberal-democratul Tudor Deliu, iar în cea de secretar - comunistul Artur Reșetnicov.

Comisia este gata să primească dosare de la cetățenii eligilibi la funcția de președinte începând cu ziua de astăzi și până la 15 noiembrie. Totodată, fiecare candidat va trebui să prezinte un certificat medical, de la o instituție medicală convenită în comisie.


Precizăm că din comisie fac parte 9 deputați.  Din partea PCRM: Victor Vitiuc, Zinaida Chistruga, Sergiu Sârbu și Artur Reșetnicov; PLDM - Tudor Deliu, Iurie Chiorescu și Geroge Mocanu; din partea PL și PD, Valeriu Munteanu și respectic Alexandru Stoianoglu.

UNIMEDIA precizează că astăzi, 20 octombrie, majoritatea parlamentară, cu excepția fracțiunii PL și a deputatului neafiliat Mihai Godea, au votat pentru declanșarea procedurii de alegere a șefului statului și au desemnat data 18 noiembrie pentru prima încercare de alegere a președintelui RM.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: