(doc) Pasat îi scrie răvaș lui Voronin: Ați vrut să fiți măreț, dar şi bogat

miercuri, 19 octombrie 2011

(doc) Pasat îi scrie răvaș lui Voronin: Ați vrut să fiți măreț, dar şi bogat
Foto: UNIMEDIA

Fostul șef al Serviciului de Informații și Securitate, Valeriu Pasat, i-a adresat o scrisoare publică azi liderului comunist, Vladimir Voronin. Acesta îi cere președintelui PCRM să se retragă din politică și să-și lase colegii să negocieze pe seama depășirii crizei.


"Acest obstacol sunteți Dumneavoastră, domnule Voronin. Din cauza dorinței obsesive de a rămâne un factor de decizie al puterii, faceți imposibilă atingerea unui consens între forțele politice parlamentare în interesul statului şi al cetățeanului. Vă sunt străine noțiunile de dialog, parteneriat şi compromis, atât de necesare în actuala situație politică. Dacă la timp şi cu demnitate ați fi declarat că plecați din politică, așa cum au procedat ex-președinții Mircea Snegur şi Petru Lucinschi, gestul ar fi intrat în istorie ca un exemplu de transmitere civilizată a puterii. Din păcate, ați ales să vă mențineți cu orice preț în viața politică a țării. În consecință, are de pătimit Moldova şi poporul ei", se spune în scrisoare lui Pasat.

"Ați dorit să rămâneți în amintirea oamenilor ca un președinte tenace, dar ați lăsat în urmă autoritarism, violență, represiuni, victime umane şi simbolurile statalității distruse. După evenimentele din 7 aprilie ați căutat cu disperare protecție peste hotarele țării. Chiar dacă ați avut un comportament incorect și neonest cu unii parteneri externi, a-ți primit un dar generos – garanții pentru securitatea personală, dar asta nu însemnă că acum aveți dreptul să vă bateți joc de propriul popor. Ați vrut să fiți măreț,… dar şi bogat. Aceasta este imposibil, deoarece măreția şi bogăția sunt lucruri incompatibile. Ați folosit puterea cu care va investit poporul pentru a vă satisface pofta de a acumula averi, astfel, rolul businessului autohton a fost redus la formatul sursei de venit pentru familia Voronin", îi mai spune acesta fostului președintel al statului.

În încheiere, Pasat îl îndeamnă pe Voronin să decidă dacă vrea sau nu să rămână în istoria acestui stat.

Vedeți mai jos scrisoarea integral:



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: