Gaddafi este mort!

joi, 20 octombrie 2011

Gaddafi este mort!
Foto: cugetliber.ro

(UPDATE 15:17) Al-jazeera: Gaddafi este mort. Un înalt oficial al CNT a spus că Muammar Gaddafi a murit în urma rănilor primite, după ce a fost capturat în apropierea oarașului Sirte.

Muammar Gaddafi a fost capturat de revoluţionarii libieni. Fostul lider este rănit la ambele picioare, potrivit cu Euronews citat de realitatea.net 


Informaţia a fost făcută publică de comandantul Consiliului Naţional de Tranziţie (CNT), Abdel Majid, care a precizat că luptătorii libieni au preluat controlul ultimului oraş în care au rezistat susţinătorii colonelului Gaddafi, Sirte. "A fost luat de ambulanţă", a declarat Majid pentru Reuters.

 

Potrivit ministrului libian al Imigraţiei, aflat la Washington, împreună cu Gaddafi a fost capturat şi purtătorul său de cuvânt Moussa Ibrahim. Ministrul apărării din regimul Gaddafi, Abu Bakr Yunis, a fost găsit mort în Sirte, ultimul fief al fostului lider libian, relatează Al Arabiya, care citează medici.

 

UNIMEDIA menționează că Muammar Ghaddafi este la putere din 1969 (42 de ani) și a introdus un sistem de guvernământ de tip „socialist arab”, a proclamat Libia nu „republica” (Jumhuriya), ca alte state arabe, ci Jamahiriya („statul maselor”) care se pretinde a fi un sistem democratic de exercitare a puterii poporului prin implicare directă în procesul de luare a hotărârilor (putere populară).

Sursa: UNIMEDIA 


0 Comments: