(LIVE) Azi se decide soarta Coaliției de Guvernare

joi, 20 octombrie 2011

(LIVE) Azi se decide soarta Coaliției de Guvernare
Foto: UNIMEDIA

Azi se decide soarata Alianței pentru Integrare Europeană. Cel puțin așa au declarat anterior liderii AIE. Președintele PD, Marian Lupu a spus că astăzi "se va cunoaște dacă se bate ultimul cui în sicriul AIE". Asta în contextul dacă va fi demis Procurorul General sau Președintele Parlamentului. 

În același context, președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a declarat pentru UNIMEDIA că "sânge în Parlament joi nu va fi". 

Acesta nu a dorit să ofere mai multe informații, dar a spus că situația se poate schimba de la un moment la altul. "Pot apărea situații care să schimbe viziunile", a spus acesta.


Declarația democratului vine după ședința liderilor AIE, unde Vlad Filat și Marian Lupu au rămas pe același poziții. Președintele Parlamentului a declarat că nu va cere demisia Procurorului, iar Vlad Filat a spus că va merge până la capăt - dacă va fi nevoie - PLDM va vota și demisia Președintelui Parlamentului.

UNIMEDIA precizează că la 13 octombrie, prin votul fracțiunilor PCRM și PLDM, pentru neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu în cazul atacurilor asupra sistemului finanicar-bancar din RM, șeful SIS a fost demis. Asta după ce premierul Vlad Filat a prezentat un raport în Parlament, prin care a solicitat, invocând aceleași motive, demiterea conducerii Procuraturii Generale, SIS și Comisiei Naționale a Pieței Financiare. Proiectul de demitere a celor trei șefi de instituții a fost elaborat și semnat de către comuniști și liberal-democrați. Însă prin votul parlamentarilor, a putut fi demis doar șeful SIS. Președintelui CNPF și-a prezentat demisia ,iar procedura de demitere a Procurorului General urma a fi inițiată de speakerul Marian Lupu.

Marian Lupu a spus că joi vom afla dacă "se bate ultimul cui în sicriul AIE", în timp ce Mihai Ghimpu a declarat că AIE2 e îngropată deja. Vlad Filat a menționat că va continua să insiste pe demiterea Procurorului General, iar dacă va fi necesar - și pe demiterea președintelui Parlamentului.

Potrivit legii, Procurorul General poate fi demis doar dacă există o sentință de judecată în privința lui, își pierde cetățenia RM sau depune cerere din propria dorință.



Sursa: UNIMEDIA 
Video: Privesc.eu 


0 Comments: