Microsoft creşte încet, dar sigur: Office a adus cel mai mare profit

sâmbătă, 22 octombrie 2011

Microsoft creşte încet, dar sigur: Office a adus cel mai mare profit
Foto: wikia.com

Compania Microsoft a înregistrat un profit de 5,47 miliarde de dolari în trimestrul 3 al acestui an, în creştere uşoară faţă de perioada similară a anului 2010. Gigantul IT a avut anul trecut 5,41 miliarde de dolari profit.


Vânzările companiei au crescut în acest trimestru cu 7%, astfel au ajuns la valoarea de 17,37 miliarde de dolari, scrie Reuters. Cea mai profitabilă divizie a Microsoft a fost Office, care a adust un profit de 5,6 miliatde de dolari companiei americane. Office a înregistrat şi o creştere de 8% faţă de acelaşi sezon al anului trecut.

Windows nu a înregistrat o creştere considerabilă în acest sezon, doar 2%. Divizia de servere şi utilităţi ale companiei a avut totuşi o creştere de 10% faţă de trimestrul trei al anului 2010, profitul s-a egalat cu 4,2 miliarde de dolari.

De asemenea, oficialii companiei se aşteaptă ca divizia de calculatoare business să crească mai rapid decât cea a calculatoarelor în perioada următoare. Totuşi, Microfost a avut şi pierderi, ele au fost create de portalul online MSN şi motorul de căutare Bing. Segmentul a adus pierderi de 494 milioane de dolari, mai mici faţă de alte sezoane ale anului 2011.

UNIMEDIA precizează că Microsoft are peste 90 mii de angajaţi, care activează la reprezentanţele companiei din întreaga lume. Cifrele de afaceri ale producătorului american de software cresc cu fiecare an, utilizatorii fiind interesaţi mai mult de inovaţiile aduse pe piaţă de Microsoft.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la dailybusiness.ro 


0 Comments: