(video) Baghirov a fost eliberat la comandă, susține Ghimpu

joi, 20 octombrie 2011

(video) Baghirov a fost eliberat la comandă, susține Ghimpu
Foto: sapunov.livejournal.com

În cazul lui Eduard Baghirov, în mod intenționat s-a schimbat măsura de arest pentru ca el să plece acasă. De această părere este liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu. Potrivit lui, evadarea a fost pusă la cale de cineva din conducere, că s-au dat telefoane și s-a făcut totul pentru ca Baghirov să scape.


„A fost special schimbată măsura de arest ca să se ducă acasă, mi-a fost clar de la bun început. A fost pusă la cale de cineva, încă nu știu de cine. În cadrul anchetei vom afla. Este clar că a lucrat telefonul”, a subliniat Ghimpu.


Liberalul nu a exclus ipoteza, potrivit căreia, evadarea lui Baghirov a fost convenită între premierul Vlad Filat și omologul său rus, Vladimir Putin.   

UNIMEDIA precizează că astăzi, 20 octombrie, deputații PL au solicitat explicații PG, MAI, SIS, Serviciului Vamal și al Grănicerilor în legătură cu evadarea lui Bagirov. După ce la 13 octombrie, a fost dispusă cercetarea acestuia în arest la domiciliu, ieri Procuratura Generală a confirmat că scriitorul rus, reținut acum 5 luni pentru implicare în organizarea evenimentelor din aprilie 2009, a dispărut și este anunțat în căutare generală. 

Tot ieri, Baghirov a acordat un interviu presei ruse, în care a declarat că a fugit din Republica Moldova, a trecut vama moldo-ucraineană și a luat avionul spre Moscova, acolo unde se află la moment.



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: