Bărbaţii au şi ei ceasul lor biologic

sâmbătă, 22 octombrie 2011

Bărbaţii au şi ei ceasul lor biologic

Nu numai femeile trebuie să-şi facă griji pentru timpul care trece, capacitatea de procreare scăzând odată cu vârsta. Cercetători brazilieni afirmă că, după 41 de ani, şansele de a deveni tată scad considerabil, relatează 7sur7.be.


Paula Fettback, cercetător la Huntington Reproductiva din Brazilia, consideră că vârsta bărbaţilor în momentul procreării este foarte importantă. Împreună cu echipa sa, a studiat efectul vârstei bărbatului asupra unui ovul sănătos şi tânăr la o fecundare in vitro.

Ei au constatat o scădere a fecundităţii masculine, până la 7% pe an, între 41 şi 45 de ani. Dincolo de 45 de ani, scăderea ar fi şi mai rapidă. Cercetătorii au mai observat că fecundarea in vitro eşuează când taţii au în medie 45 de ani. Specialista braziliană afirmă că 'şi bărbaţii au un ceas biologic.

Nu este acelaşi ca cel al femeilor, dar nu pot aştepta la infinit ca să aibă copii'. Există fără îndoială, şi excepţii, cum ar fi cântăreţul Rod Stewart (tată a opta oară la 66 de ani), ceea ce-i face pe experţii în domeniul fertilităţii să fie sceptici în privinţa rezultatelor studiului menţionat. Ei consideră că ele trebuie luate în seamă cu precauţie, încheie 7sur7.be.

0 Comments: