Filat și Putin vor discuta despre noul contract de livrare a gazelor naturale

marți, 18 octombrie 2011

Filat și Putin vor discuta despre noul contract de livrare a gazelor naturale

Prim-ministrul Vlad Filat și premierul rus Vladimir Putin urmează să se întâlnească mâine, 19 octombrie, la Sankt Petersburg, pentru a discuta problema privind livrarea și tarifele la gazele naturale.


Filat a declarat în cadrul unei emisiuni, că la ora actuală este în desfășurare procesul de negocieri de furnizare a gazelor naturale de la „Gazprom” către Republica Moldova. Prim-ministrul a menționat, că este straniu că „Gazprom” negociază cu „Moldovagaz”, la care este acționar majoritar. Totodată, la negocieri va participa și un reprezentant al Ministerului Economiei. 


„Nu voi anticipa rezultatele acestor negocieri. Însă, avem argumente suficiente pentru a demonstra că majorarea tarifelor la gazele naturale nu duce obligatoriu la mărirea beneficiului. Majorarea tarifului duce la incapacitatea de plată”, a explicat Filat.

UNIMEDIA amintește că de la 1 octombrie tariful pentru gazele naturale s-a majorat în mediu cu 23,2%. Aceasta din motiv că a crescut prețulul de achiziție a gazului de la concernul rus „Gazprom”. În prezent, Republica Moldova achită 400,47 de dolari pentru mia de metri cubi. 

Menționăm că în perioada 19-21 octombrie, Vlad Filat va participa la reuniunea şefilor de guverne din cadrul CSI ce va avea loc în oraşul Sankt Petersburg, Rusia.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: