(doc) Neînţelegeri între MTS şi Federaţia de Taekwondo: Ministerul nu dă bani, Feredaţia - acte

vineri, 21 octombrie 2011

(doc) Neînţelegeri între MTS şi Federaţia de Taekwondo: Ministerul nu dă bani, Feredaţia - acte
poză simbol

Între Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) şi Federaţia Moldovenească de Taekwondo (FMT) are loc un conflict de interese. Ministerul acuză Federaţia că nu a prezentat actele necesare pentru plecarea la Campionatul European din Napoli, iar de cealaltă parte, Federaţia a fost întrecută de un club sportiv, cel puţin la participarea în cadrul competiţiei din Italia.


Totul a început de la necesitatea participării lotului naţional la Campionatul European de Taekwondo din Napoli, Italia, care se va desfăşura într 20 şi 24 octombrie, anunţă Serviciul de Presă al MTS. Astfel, Ministerul a examinat demersul FMT de participare la europene, însă a refuzat să ofere bani pentru asta. Suma care urma să fie alocată ajunge la circa 6 mii de euro. În acelaşi timp, MTS menţionează că FMT nu a prezentat nici actele de confirmare a funcţionalităţii sale, nici invitaţia oficială de la organizatorii Campionatului European, dar nici confirmarea includerii sale în lista membrilor Federaţiei Internaţionale de Taekwondo (ITF).


Contactaţi de UNIMEDIA, reprezentanţii Federaţiei Moldoveneşti de Taekwondo nu au dorit să comenteze informaţia. Mai mult, Clubul sportiv „Altair” a emis un demers către Minister, pentru ca membrii acestuia să poată participa la europene din surse financiare proprii. Clubul este membru direct al ITF din 2007.

UNIMEDIA precizează că conflictul de interese dintre MTS şi FMT a început încă din 2010, când Ministerul a solicitat prezentarea actelor ce confirmă funcţionalitatea Federaţiei de Taekwondo, iar cea din urmă a emis doar 3 din cele 6 documente, adică Copia certificatului de înregistrare, Extrasul din registrul de Stat şi Statutul Federaţiei, înregistrate în 1992. Ministerul a anunţat că va pune sub discuţie tema dată în următoarea şedinţă a Colegiului MTS.



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: