Baghirov: Unicul procuror normal este Pântea. Zubco îl servește pe Lupu

joi, 20 octombrie 2011

Baghirov: Unicul procuror normal este Pântea. Zubco îl servește pe Lupu
Foto: lenta.ru

Bloggerul și scriitorul rus Eduard Baghirov, care a fugit ieri din Republica Moldova, a declarat că Procurorul General îl servește pe Marian Lupu și că va depune o plângere pe numele lui Valeriu Zubco. Acesta mai spus în cadrul unui interviu pentru Eho Moskvi, că unicul procuror de treabă dintre cei cu care a interacționat este Andrei Pântea.


„Zubco va avea foarte multe probleme. Acesta nu va fi întotdeauna procuror. Unicul procuror normal este domnul Pântea, care nu a avut prea mult noroc cu șeful”, a remarcat Baghirov.


Bloggerul rus a mai spus că adevărații organizatori ai evenimentelor din 7 aprilie 2009 stau în Parlament. „Nu am fost în aprilie 2009 în Republica Moldova și nici nu am organizat vreo „revoltă” prin intermediul rețelelor de socializare. Nu am de gând să mă predau autorităților Republicii Moldova”, a enunțat sursa citată.

Baghirov a mai declarat că Procuratura Generală îl presa pentru a depune mărturii împotriva deputatului PCRM, Mark Tkaciuk. „Dacă aș fi avut careva informații, cu mare plăcere l-aș preda autorităților. Tkaciuk este un laș și un mincinos”, a menționat acesta.

Scriitorul rus nu a vrut să spună cum a fugit din Republica Moldova, menționând că a evadat prin metode ilegale.

UNIMEDIA precizează că ieri, Procuratura Generală a confirmat că scriitorul rus, Eduard Baghirov, reținut acum 5 luni pentru implicare în organizarea evenimentelor din aprilie 2009, a dispărut și este anunțat în căutare generală. Bănuitul a evadat la 18 octombrie din apartamentul unde urma să se afle, după ce acum o săptămână, instanța a dispus cercetarea acestuia la domiciliu. 

Tot ieri, Baghirov a acordat un interviu presei ruse, în care a declarat că a fugit din Republica Moldova, a trecut vama moldo-ucraineană și a luat avionul spre Moscova, acolo unde se află la moment.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: