Topul celor mai fiabile mărci auto

sâmbătă, 22 octombrie 2011

Topul celor mai fiabile mărci auto

Când îți cumperi o mașină, încep cheltuielile. Poate nu în primii ani, dacă îți achiziționezi una nouă, dar în timp vehiculele se degradează mai mult sau mai puțin și încep să „mănânce” din ce în ce mai mulți bani. Și dacă prețul benzinei tot continuă să crească, măcar să-ți iei o mașină care se uzează mai greu și pe care s-o poți folosi cât mai mulți ani.


Poate că sunt unele dintre cele mai dorite mașini, dar mărcile Land Rover și Range Rover se află în coada clasamentului celor mai fiabile mașini, arată o analiză prezentatăde Daily Mail.

Potrivit analizei, cele mai de încredere mașini la mâna a doua sunt cele coreene și japoneze, Honda, Toyota și Suzuki deschizând lista producătorilor care fac cele mai sigure mașini. De altfel, primele zece poziții sunt ocupate de mașini produse în Coreea și Japonia.
 
Pe de alta parte, când vine vorba de costurile de întreținere a mașinilor care cu o vechime cuprinsă între 3 și 8 ani, proprietarii de mașini produse în Europa plătesc cel mai puțin.
 
De altfel, mărcile europene care se regăsesc în partea superioara a clasamentului sunt Skoda și Smart, care ocupă locurile 11 și, respectiv, 12 în analiza citată.
 
Mașinile au fost evaluate luând în considerare un „index al siguranței”, calculat în funcție de costurile de reparație, vechime și frecvența defecțiunilor care apar în timp.
 
În ceea ce priveste costurile de reparații, cele mai mari sunt cele pentru Porsche, cu 690 de lire sterline, urmată de Mazda, cu 463 de lire și Jeep, cu 438 de lire sterline.
 
La polul opus se găsesc modelele de la Fiat, Renault și Ford, cu o sumă medie pentru reparații în jur de 250 de lire sterline. De altfel, dintre cele mai ieftin de reparat mașini, 7 din 10 sunt modele europene.
 
Cât privește defecțiunile cel mai des inregistrate, există din nou diferențe între mașinile europene și cele Orient. De exemplu, o treime dintre defecțiunile mașinilor europene apar la sistemul electric, în timp ce proprietarii de Subaru, Lexus și Suzuki se confruntă cel mai adesea cu probleme de suspensie.
 
Iată în continuare topul celor mai fiabile mărci de mașini:
 
1. Honda 19. Peugeot
2. Toyota 20. Volkswagen
3. Suzuki 21. Rover
4. Lexus 22. Volvo
5. Mitsubishi 23. BMW
6. Mazda 24. Seat
7. Subaru 25. Jaguar
8. Hyundai 26. Audi
9. Kia 27. Vauxhall
10. Nissan 28. Mercedes-Benz
11. Skoda 29. MG
12. Smart 30. Chrysler
13. Daewoo 31. Jeep
14. Ford 32. Saab
15. Citroen 33. Renault
16. Porsche 34. Alfa Romeo
17. Fiat 35. Land Rover
18. Mini  

Sursa: incont.ro
 


0 Comments: