Schimburile comerciale dintre România şi Moldova sunt în creştere

joi, 20 octombrie 2011

Schimburile comerciale dintre România şi Moldova sunt în creştere
poză simbol
Foto: renne.ro

Conform datelor statistice, în primele 8 luni ale anului, România a făcut importuri din Republica Moldova în valoare de 206,8 mln dolari SUA. În aceeaşi perioadă, exporturile României în ţara noastră s-au ridicat la o valoare de 509,6 mln dolari SUA, potrivit datelor Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri din România.


Schimburile comerciale dintre România şi RM au atins nivelul de 716,4 mln dolari SUA la data de 31 august 2011, fiind în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, exporturile din România în RM au crescut cu 52,5%, iar importurile din RM în România au crescut cu 114,7%. 


Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, România ocupă locul 2, după Federaţia Rusă, în lista ţărilor-partenere în derularea exporturilor Republicii Moldova şi locul 3, după Ucraina şi Rusia, în lista ţărilor-partenere în derularea importurilor ţării noastre.

Potrivit datelor Camerei Înregistrării de stat, cele mai multe întreprinderi cu capital străin existente în RM sunt ale investitorilor din România. Numărul acestora se ridică la 1 168 companii şi constituie 14% din numărul total de companii cu capital străin în capitalul statutar.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: