Locuitorii Capitalei panicați de mirosul înțepător de gaze. DSE: Totul e în ordine, se fac lucrări profilactice

vineri, 21 octombrie 2011

Locuitorii Capitalei panicați de mirosul înțepător de gaze. DSE: Totul e în ordine, se fac lucrări profilactice
Foto: tion.ro

De mai bine de două ore, locuitori din diferite sectoare ale municipiului Chișinău sună într-una la Serviciul Situații Excepționale, Serviciu Intervenție Gaze - 904 și Moldova-Gaz, fiind panicați de mirosul înțepător care se simte fie la intrarea în bloc, fie în apartamente. Cele mai multe apeluri parvin din zona de Centru, Botanica, Buiucani și Rîșcani. Informații în acest sens au fost oferite pentru UNIMEDIA de către purtătorul de cuvânt al DSE, Liliana Pușcașu.

Sursa a declarat că nu este vorba de scurgeri de gaz, ci de lucrări profilactice. Așa cum gazul propriu-zis nu are miros, în sisteme a fost introdus un deodorant cu miros înțepător care poate ajuta la depistarea locurilor unde pot avea loc scurgeri de gaze. Serviciile vor efectua verificări, vor stabili locațiile și în cazurile când vor fi depistate scurgeri vor remedia defecțiunile.


Potrivit Lilianei Pușcaș, astfel de lucrări profilactice au loc de 2-3 ori pe an și nu există motiv pentru îngrijorare. Deocamdată, serviciul clienți de la Moldova-Gaz este suprasolicitată și nu poate face față numărului mare de apeluri. 

UNIMEDIA precizează că Moldova-Gaz nu a informat că astăzi vor avea loc lucrări profilactice.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: