Smirnov: Transnistria nu e proiectul Rusiei. Ne vom descurca și fără ajutorul ei

vineri, 21 octombrie 2011

Smirnov: Transnistria nu e proiectul Rusiei. Ne vom descurca și fără ajutorul ei
Foto: cersipamantromanesc.wordpress.com

“Transnistria nu este proiectul Rusiei.Noi apreciem gesturile ei, însă dacă nu ne va mai ajuta, vom strânge cureaua și vom rezista". Declarația a fost lansată de către liderul autoproclamatei RMN, Igor Smirnov, în cadrul unui interviu pentru Echo Moscvi.


Totodată, Smirnov a subliniat că Transnistria este Rusia. „Noi niciodată nu am trăit în statul cu denumirea Moldova. Noi nu am participat la crearea legislației moldovenești, deoarece nu ni s-a oferit cuvântul. De aceia am fost nevoiți să părăsim parlamentul pe atunci sovietic”. 


Potrivit liderului separatist de la Tiraspol, doar în Transnistria există o națiune moldovenească adevărată. “Moldova nu va exista. Ei acolo deja sunt uniți. Hotarele sunt deschise, învățământul este românesc, istoria este a românilor. Ei învață acolo că rușii sunt ticăloși și ocupanți,” consideră Smirnov.

Referindu-se la schimbarea atitudinii Federației Ruse față de persoana sa, Smirnov crede că Moscova îl respinge deoarece el nu vrea să integreze Transnistria în Moldova.

UNIMEDIA amintește că recent, Moscova a declarat oficial că nu-l dorește pe Smirnov la cârma Transnistriei. Federația Rusă acordă ajutor în valoare de 15 dolari pentru fiecare pensionar din stânga Nistrului.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la echo.msk.ru


0 Comments: