Procuratura: Baghirov a dispărut

miercuri, 19 octombrie 2011

Procuratura: Baghirov a dispărut

Scriitorul și bloggerul rus, Eduar Baghirov a dispărut. Informația a fost confirmată de șefa serviciul de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru. După ce acum o săptămână, instanța a dispus cercetarea acestuia la domiciliu, ieri seara, 18 octombrie, procurorii au constatat lipsa bănuitului de la locul stabilit de instanța de judecată.


Potrivit sursei, la moment, Eduard Baghirov este dat în căutare generală, fiind întreprinse toate acțiunile pentru a stabili locul aflării acestuia. 


Amintim că procurorii au solicitat încă 30 de zile de arest pentru cetățeanul rus, însă instanța a dispus cercetarea acestuia la domiciliu. Baghirov urma să se afle într-un apartament din sectorul Buiucani, cu interdicția de a-l părăsi.  Procurorii au contestat decizia instanței și ca urmare, astăzi, Judecătoria Centru a dispus revocarea măsurii arestului la domiciliu în arest preventiv.

Contactat de UNIMEDIA, avocatul lui Eduard Baghirov a refuzat să ofere un comentariu, fără să confime sau să infirme informația.

UNIMEDIA amintește că scriitorul și bloggerul rus Eduard Baghirov a fost reținut la Chișinău pe 16 iunie 2011. Recent, Procuratura Generală i-a înaintat lui Baghirov învinuirea, acestuia fiindu-i incriminată participarea în cadrul unui grup criminal organizat la dezordinile în masă din aprilie 2009 din centrul Capitalei.


Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: