(video) Incredibil, dar adevărat: Voronin și Ghimpu au bătut palma

joi, 20 octombrie 2011

(video) Incredibil, dar adevărat: Voronin și Ghimpu au bătut palma
Foto: UNIMEDIA

Să vezi și să nu crezi. Mihai Ghimpu și Vladimir Voronin au distrat împreună astăzi presa în timpul pauzei din cadrul ședinței Parlamentului. Cei doi au fost surprinși de jurnaliști discutând pe un ton amical în holul clădirii Palatului Republicii. Cei doi au depănat amintiri, „au pus la cale” o coaliție largă și au bătut palma în privința demiterii lui Veaceslav Ioniță.


Liderul PCRM a confirmat că a fost convins de liberalul Ghimpu să voteze pentru demisia președintelui comisiei parlamentare Economie Buget și Finanțe, Veaceslav Ioniță, după ce la ședința trecută din insuficiență de voturi, propunerea liberalilor nu a fost acceptată.

La rândul său, președintele PL a subliniat că Voronin nu-i este dușman, ci oponent politic. „Chiar dacă noi suntem oponenți politici, eu sunt întotdeauna atent cu opoziția, inclusiv la vorbe”, a spus Ghimpu. „Ei, la vorbe nu chiar”, l-a completat zâmbind liderul comuniștilor.

Cei doi au discutat și despre crearea unei coaliții largi, inițiativă propusă de PCRM. „Noi toți avem în spate alegători care au votat pentru aceste partide. Trebuie să reieșim din interesul lor. Cel mai deștept lucru ar fi să ne unim toți în Parlament și să pledăm pentru interesele cetățenilor. Să avem un program comun de dezvoltare. Eu am simțit o altă atmosferă în Parlament imediat ce s-a inclus pe ordinea de zi alegerea președintelui. O să vedem candidații, cu ce programe vor veni. Totuși, anticipatele de la orizont nu dispar”, a subliniat Voronin.

„Depinde care program îl promovăm. Ori PCRM aderă la programul AIE sau noi la programul lor?”, s-a întrebat Ghimpu. Voronin a menționat că dacă AIE va fi gata pentru o coaliție largă, PCRM ar putea examina și alte candidaturi înafară de cea a Zinaidei Greceanâi.

Liderul PCRM și președintele PL și-au adus aminte și de timpurile vechi. „Voi v-ați gândit vreodată la așa discuție liberă între noi? Dar, printre altele, noi suntem cunoscuți din 1989, am găsit și atunci limbă comună”, a spus comunistul. Voronin a glumit pe seama lui Ghimpu, spunând că în fiecare dimineață, când iese din casă, liberalul se salută cu monumentul lui Lenin, din curtea sediului PCRM.

Cei doi au asigurat presa că deși au discutat amicabil, replicile tăioase reciproce vor continua.

UNIMEDIA precizează că după discuția pe care a avut-o cu Ghimpu, Voronin s-a ținut de cuvânt și a cerut speakerului să supună la vot încă o dată demiterea lui Ioniță. „Am avut o discuție foarte constructivă cu dl Ghimpu. Am fost convins că atunci când am votat împotriva demisiei lui Ioniță, fracțiunea noastră a comis o greșeală, de aceea trebuie să votăm din nou”, a spus acesta. La rândul său, Marian Lupu a precizat că pentru a supune votului acest subiect, este nevoie de un proiect de lege care urmează a fi înaintat.



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: