S-a decis: Chişinău - gazda celui de-al 16-lea Forum Internaţional al Procurorilor Europeni

miercuri, 19 octombrie 2011

S-a decis: Chişinău - gazda celui de-al 16-lea Forum Internaţional al Procurorilor Europeni
Poză simbol

Cel de-al 16-lea Forum Internaţional al Procurorilor Europeni va avea loc la Chișinău. Acest lucru a fost confirmat oficial în oraşul Praga, Cehia, în cadrul celui de al 14-lea Forum Internaţional al Procurorilor pentru combaterea crimei organizate şi transfrontaliere. 


Evenimentul urmează să aibă loc în anul 2013 la Chişinău în parteneriat cu Procuratura Republicii Moldova, Parchetul General din Saxonia şi Comisia Europeană prin instrumentul Asistenţă Tehnică si Schimb de Informaţii (TAIEX).

Negocierile privind găzduirea acestui important eveniment au fost iniţiate de către procurorul general, Valeriu Zubco, încă în septembrie anul trecut, în cadrul Forumului Internaţional al Procurilor, organizat la Bucureşti. În consecinţă, în primăvara acestui an, a avut loc vizita oficială la Chişinău a procurorului general al Saxoniei şi reprezentantului Comisiei Europene care au definitivat condiţiile aplicate Republicii Moldova, în calitate de ţară gazdă, pentru organizarea la Chişinău a celui de-al 16-a Forum Internaţional al Procurorilor Europeni. 

Asemenea realizare este o premieră atât pentru Republica Moldova, cât şi pentru statele participante la forum, dat fiind faptul că este pentru prima dată când un eveniment de asemenea anvergură va fi găzduit de o ţară care nu este membră a Uniunii Europene. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: