(video) Google lansează „Biblioteca Infinită”: Un browser special pentru cărţi

joi, 20 octombrie 2011

(video) Google lansează „Biblioteca Infinită”: Un browser special pentru cărţi
Foto: flickr.com

Google priveşte cu ochi buni necesitatea de informaţii din ultima perioadă, mai ales interesul pentru cărţi. În timp ce o bibliotecă adevărată oferă un număr limitat de cărţi, noul proiect creat de Google, „Biblioteca Infinită”, este ceva mai mult decât un simplu browser cu izvoare de informaţii. 


Potrivit unor imagini video plasate de Google pe internet, unde este prezentată o demonstraţie, se vede clar simplitatea căutării unui volum. Astfel, utilizatorii vor trebui să selecteze genul acesteia, iar apoi să introducă un titlu sau chiar un tag ce i-ar duce către carte. Într-un design foarte asemănător unei biblioteci infininte, vor apărea astfel câteva rezultate, iar după copertă va putea fi aleasă cartea dorită, relatează techcrunch.com.  

Deşi există biblioteci care arată simplu, designul „Bibliotecii Infinite” este diferit. Navigarea este în acelaşi timp utilă şi plăcută. Experimentul acum poate fi încercat de mai utilizatori pe un site creat de Google, însă nu toţi au acces spre a căuta cărţi deocamdată.



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: