Google se pregăteşte de „sfârşitul lumii”: Va închide mai multe servicii la începutul lui 2012

marți, 18 octombrie 2011

Google se pregăteşte de „sfârşitul lumii”: Va închide mai multe servicii la începutul lui 2012
Foto: pcmag.com

Se pare că Google se pregăteşte de „sfârşitul lumii”, care este anunţat în 2012. Compania a început să se pregătească de închiderea mai multor servicii chiar în anul următor, unele dintre ele fiind destul de cunoscute de utilizatori.


Astfel, Google Code Searsch, Jaiku, iGoogle, University Research Program for Google Search şi Buzz, vor fi inactive începând cu 15 ianuarie 2012. Unele servicii vor avea restricţii începând cu săptămânile următoare, asta pentru ca să fie închise mai uşor într-un final.

Google Code Research, serviciu care facilita căutarea de cod open source, va dispărea împreună cu API-ul său, întrucât programatorii care ar fi trebuit să aibă nevoie de un astfel de motor de căutare, l-au ignorat complet. Jaiku, o reţea de micro-blogging, funcţiile sociale iGoogle şi University Research Program for Google Search, tot sunt nume, despre care utilizatorii vor auzi ultima dată în perioada următoare.

Şi Buzz, predecesorul lui Google+, urmează să fie închis. Deşi serviciul a fost utilizat de un număr mare de vizitatori, fiind integrat în GMail, nu a fost pe placul oficialilor Google, care iniţial au lansat produse, indiferent de cererea lor pe piaţă.

UNIMEDIA aminteşte că compania Google şi-a mai luat rămas bun, recent, de la câteva servicii considerate „inutile”. Astfel, Google Aardvark, Fast Flip, Google Image Lebeter, Google Notebook, Sideweiki, Subscribed Link, Google Web Security şi Google Maps API for flash au fost incluse încă la începutul lui septembrie în lista eliminărilor.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la playtech.ro


0 Comments: