Poliția: Tânăra urcată cu forța ieri într-un Mercedes - suspectată de furt

miercuri, 19 octombrie 2011

Poliția: Tânăra urcată cu forța ieri într-un Mercedes - suspectată de furt

Tânăra urcată ieri cu forța într-un Mercedes în fața blocului central al Universității Tehnice este suspectată de furt. Informația a fost oferită pentru UNIMEDIA de către purtătorul de cuvânt al Comisariatului General de Poliție (CGP), Adrian Jovmir. 

Potrivit sursei, prin intermediul unei rețele de socializare, fata pe nume Viorica făcuse cunoștință cu cetățeanul Leonid C., (a.n. 1982), proprietarul Mercedesului din imagini. Pe data de 17 octombrie, cei doi s-au întâlnit și au petrecut timpul împreună. Ulterior, acesta a condus-o până acasă cu mașina personală. 


A doua zi, bărbatul în timpul deplasării la serviciu cu automobilul menţionat, a fost stopat de un echipaj al Poliţiei Rutiere, a depistat lipsa portmoneului şi a banilor - 700 de euro din geantă, fapt pentru care s-a adresat cu o plângere la CPs. Buiucani.

În rezultatul examinării plângerii, s-a stabilit că unica persoană care a avut acces în automobil, suspectată de victimă, este tânăra pe care a cunoscut-o pe 17 octombrie. În urma măsurilor operative de investigaţie întreprinse, s-a stabilit identitatea persoanei respective, care s-a dovedit a fi Viorica B., originară din Străşeni, studentă la Universitatea Tehnică din Moldova.

Ofiţerul operativ de sector al secţiei de poliţie din or. Durleşti, împreună cu victima, s-au deplasat în faţa sediului UTM, de pe bd. Ştefan cel Mare, nr. 168, unde au identificat-o pe presupusa bănuită. Fiind în uniforma de serviciu, ofițerul s-a legitimat şi i-a explicat suspectei motivul reținerii, invitând-o să urce în automobil, pentru a se deplasa la Comisariatul de Poliţie Buiucani, unde urma să fie chestionată. „Aceasta nu a prezentat un comportament deloc cooperant, a devenit agresivă și violentă. Condusă la comisariat, tânăra a refuzat să coopereze cu organul de urmărire penală, folosindu-se de dreptul său legal de a nu depune mărturii și de a nu face declaraţii, după care a fost eliberată”, a subliniat Jovmir.

Poliţistul, la rândul lui, a depus un raport referitor la reţinere, care a fost înregistrat la procuratură. Astfel, va fi cercetată şi legalitatea acţiunii acestuia.Ministrul Afacerilor Interne a dispus investigarea tuturor circumstanțelor acestui caz.

UNIMEDIA amintește că marți seara, 18 octombrie, pe Internet a apărut o secvență video în care se arată cum o tânără este forțată să urce într-o mașină de tip Mercedes. Incidentul a avut loc în fața blocului central al Universității Tehnice, chiar pe bulevardul Ștefan cel Mare din Chișinău. Potrivit autorului imaginilor video, "un bărbat în uniformă și altul îmbrăcat în civil au băgat cu forța o tânără într-o mașină cu numere de înmatriculare de Chișinău". 



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: