RAPORT ONU: Închisorile din Coreea de Nord găzduiesc aproximativ 200.000 de deţinuţi politici

joi, 20 octombrie 2011

RAPORT ONU: Închisorile din Coreea de Nord găzduiesc aproximativ 200.000 de deţinuţi politici
Foto: gandul.info

Aproximativ 200.000 de deţinuţi politici se află în închisorile din Coreea de Nord, o populaţie carcerală în creştere netă faţă de cea din urmă cu zece ani, a subliniat miercuri raportorul special al ONU pentru Coreea de Nord, într-un raport citat de AFP.


Ultimele fotografii din satelit, comparate cu cele din 2001, "indică o creştere semnificativă a dimensiunii lagărelor", a explicat Marzuki Darusman, în raportul său care urmează să fie prezentat joi Adunării Generale a ONU.


"Se estimează că reţeaua de închisori politice din Republica Democratică Populară Coreea, dintre care unele sunt operaţionale din anii 1950, deţine până la 200.000 de persoane", a adăugat el.

În unele închisori se află persoane deţinute doar pentru că sunt apropiate altor deţinuţi, a precizat raportorul. "Cer autorităţilor (din Coreea de Nord) să-i elibereze rapid pe deţinuţii politici", a subliniat acesta.

Responsabilul cu operaţiuni umanitare al ONU se află în prezent în Coreea de Nord pentru a evalua nevoile ţării în plan umanitar.


0 Comments: