BlackBerry lansează un nou sistem de operare

joi, 20 octombrie 2011

BlackBerry lansează un nou sistem de operare
Foto: media.t3.com

Oficialii BlackBerry au anunţat marţi, 18 octombrie, lansarea unui nou sistem de operare pentru telefoanelele BB, acesta se va numi BBX. Astfel, noile dispozitive ale companiei Research in Motion (RIM), care vor fi lansate în 2012, urmează să funcţioneze pe BBX.


Potrivit marcketwatch.com, sistemul de operare a fost anunţat la conferinţa anuală a dezvoltatorilor, din San Francisco, de CEO-ul companiei, Mike Lazaridis. Astfel, noua platformă pentru dispozitivele BB suportă complet standrardul HTML 5 web, iar programele pot fi scrise mai uşor de programatori. De asemenea, şi funcţionarea sistemului va fi una mai bună. „Acesta este viitorul BlackBerry”, a declarat Lazaridis în cadrul conferinţei.


CEO-ul BB a vorit şi despre problemele pe care le-au avut utilizatorii smartphone-ului în ultimele zile. El şi-a cerut sucze pentru pană şi a menţionat că compania încă investighează cauza aparţiei problemei.

UNIMEDIA aminteşte că gadget-urile BlackBerry funcţionează în prezent pe sistemul de operare QNX. Acesta a fost anunţat şi lansat de RIM în luna octombrie a anului trecut.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: