Preţurile la lucrările de construcţii-montaj s-au majorat. Şi preţurile la apartamente?

miercuri, 19 octombrie 2011

Preţurile la lucrările de construcţii-montaj s-au majorat. Şi preţurile la apartamente?
Poză simbol
Foto: infoconstruct.ro

Preţurile la lucrările de construcţii-montaj în trimestrul III al anului 2011 s-au majorat cu 8,7% faţă de perioada respectivă a anului 2010, arată datele Biroului Naţional de Statistică.


În trimestrul III al anului, în nicio activitate economică nu au fost înregistrate reduceri de preţ la lucrările de construcţii-montaj. După profilul activităţilor economice, printre cele mai semnificative creşteri de preţuri au fost marcate în construcţia de locuinţe (cu 11,8%). 

Experţii în domeniu menţionează că preţul lucrărilor de construcţii-montaj este parte componentă majoritară (aproximativ 90%) a costului locuinţelor. Având în vedere că de la începutul anului şi preţul materialelor de construcţii a crescut cu 14,6%, s-ar putea ca în viitorul apropiat să asistăm la o scumpire a apartamentelor.

Amintim că, potrivit unei analize UNIMEDIA realizată în baza datelor statistice pentru anul 2010, un angajat moldovean, pentru a-şi putea cumpăra un apartament de 100 m.p. (cu 3 odăi), trebuie să lucreze mai mult de jumătate de secol (circa 52 de ani).

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: