MAI: Descreșterea crimelor grave, creșterea celor ușoare

sâmbătă, 8 octombrie 2011

MAI: Descreșterea crimelor grave, creșterea celor ușoare
Foto: adliterate.com

Într-o şedinţă a Clubului de Presă, organizată de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), care a avut loc la Chişinău, 6 octombrie 2011, s-a discutat despre “Creşterea nivelului criminalităţii în Republica Moldova în ultima perioadă”.


La această întrunire au fost invitaţi reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne, Procuraturii Generale, Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei, Centrului de Resurse Juridice.

Ion Bodrug, şeful adjunct al Departamentului poliţie al MAI, a declarat că la momentul actual se atestă o descreştere a numărului crimelor excepţional de grave şi o creştere la capitolul crimelor uşoare. "Scăderea numărului crimelor grave este de aproximativ 26%", a mai spus Bodrug (pedepse pentru o perioadă de la 25 ani în sus).

La capitolul corupţie au fost aduse un set de explicaţii de ce acest fenomen continuă să se dezvolte. Potrivit lui Ion Bodrug, cetăţenii moldoveni clasifică diferit luarea de mită și darea de mită, pe când acestea sunt identice şi ambele trebuie sancţionate conform legii.

Sursa: UNIMEDIA 
Olga Cheptene 


0 Comments: