Construcția mansardelor a fost stopată la un bloc din Chișinău

joi, 6 octombrie 2011

Construcția mansardelor a fost stopată la un bloc din Chișinău
Poză simbol
Foto: info-prim.md

Locatarii unui bloc de locuit din Capitală au scris o plângere colectivă prin care au solicitat ca lucrările de construcție a mansardelor pe acoperișul clădirii unde locuiesc să fie stopate, infomrează serviciul de presă al Procuraturii Generale.


În rezultatul controlului, Procuratura mun.Chişinău a înaintat recurs prin care solicită anularea autorizaţiei de construire a mansardei ca fiind ilegală. Procedura şi condiţiile de construire a mansardelor locative în mun.Chişinău este prevăzută în Concepţia construcţiei mansardelor la blocurile de locuit cu mai multe etaje pe teritoriul municipiului, aprobată prin decizia Consiliului mun.Chişinău nr.16/5 din 02.08.2001.

Conform Concepţiei, principalul suport juridic pentru realizarea construcţiei este acordul locatarilor plasaţi la ultimul etaj, deasupra căruia se va realiza construcţia mansardei şi efectuarea în mod obligatoriu a expertizei tehnice a structurii existente a acoperişului, cu recomandările respective.

Verificând documentele care au stat la baza perfectării autorizaţiei de construire contestate, procurorii au stabilit că lipsesc acordurile tuturor locatarilor (proprietarilor), în special locatarilor ultimului etaj, fapt ce contravine prevederilor Concepţiei.

Mai mult, potrivit prevederilor Codului Civil, pentru actele de dispoziţii asupra bunurilor imobile proprietate comună în devălmăşie, este necesar acordul scris al tuturor coproprietarilor devălmaşi.

În rezultatul examinării recursului a fost luată decizia de sistare a lucrărilor de construire a mansardei până la obţinerea acordurilor autentificate notarial ale tuturor locatarilor ultimului etaj.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: