Filip, mustrat de Filat: „Cineva confundă funcția de ministru cu cea de director Tutun CTC”

miercuri, 5 octombrie 2011

Filip, mustrat de Filat: „Cineva confundă funcția de ministru cu cea de director Tutun CTC”
Colaj: UNIMEDIA

Prim-ministrul Vlad Filat l-a luat la trei parale pe Pavel Filip, ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (MTIC). În cadrul ședinței de astăzi a Executivului, Filat i-a cerut socoteală în privința numărului mare de demiteri operate la instituțiile subordonate ministerului și a dorit să afle dacă aceste remanieri de cadre nu au loc pe criterii politice.

„Să se vină cu un răspuns de data aceasta, nu cum se obișnuiește de obicei. În termen de o săptămână să mi se prezinte numărul de persoane pe care le-ați demis din funcțiile instituțiilor subordonate MTIC, motivele demiterii și lista persoanelor cu care au fost înlocuiți funcționarii. Dacă va fi necesar va fi prezentată si apartenența politică a acestora. Dacă nu veți avea capacitatea să o faceți, o să vă ajut eu”, a specificat Filat.


Acesta a precizat că cererea sa survine după ce a primit mai multe plângeri din teritoriu. „Au parvenit multiple adresări din partea foștilor angajați, care susțin că au fost demiși pe criterii politice. Nu vreau să calific aceste informații, le vom examina și vom vedea dacă sunt veridice”, a spus premierul.

Cert este că șeful Executivului nu este mulțumit de colaborarea pe care o are cu ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor. Filat a ținut să sublinieze că „ funcția de ministru nu presupune doar prerogative și drepturi, ci și responsabilități și încadrarea într-un anumit sistem, inclusiv de ierarhie”

 „M-am adresat către dl Filip la debutul ședinței pentru că dlui obișnuiește să nu răspundă solicitărilor mele. Mi se pare că dl Filip confundă puternic calitatea de ministru cu calitatea de director la Tutun CTC, care din păcate avea subordonare nu la Ministerul Agriculturii, dar în altă parte”, a punctat acesta. 
 
La rândul său, Pavel Filip spune că MTIC se ocupă de promovarea politicilor guvernamentale, fără a se implica în numirea sau demiterea angajaților din instituțiile subordonate minsterului. „Ceea ce ține de disponibilizări și angajări chiar nu cunosc situația. MTIC se străduie să nu se implice în gestionarea operațională întreprinderilor subordonate”, a spus ministrul.

UNIMEDIA precizează că Pavel Filip este ministru propus în Guvern de către Partidul Democrat, iar Vlad Filat este președinte al Partidului Liberal Democrat.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: