Deputații „cască gura” la Parlament

vineri, 7 octombrie 2011

 Deputații „cască gura” la Parlament
Deputații stau cu Facebook-ul deschis la ședința Parlamentului
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

"Ieri nu am știut ce se votează, de accea nici nu am participat la vot”. Așa explică fracțiunea PCRM decizia de astăzi, 7 octombrie, de a amâna raportul prim-ministrului Vlad Filat pentru săptămâna viitoare. Asta în condiția în care, o propunere în acest sens a fost înaintată cu o zi înainte de liberal-democrați, dar care nu a fost sprijinită de deputați.


„N-a fost foarte clar ce se votează,  de accea nici nu am participat la vot. Și dl Diacov a confirmat, în cadrul unei intervenții, că n-a înțeles ce s-a votat”, a subliniat deputatul comunist Sergiu Sîrbu.


De cealaltă parte, liberal-democrații s-au arătat surpinși de această răsturnare de situație, dar menționează că discuții cu comuniștii pe acest subiect nu au fost purtate. „Propunerile noastre au fost considerate rezonabile și de alte fracțiuni. Am fost surpins, au fost invocate aceleași argumente. Cu toate că noi nu am comunicat cu PCRM la acest subiect”, a precizat liderul fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț.

Amintim că ieri, fracțiunea PLDM a propus ca audierea raportului premierului privind atacurile asupra instituţiilor financiar-bancare, situaţia social-economică, executarea bugetului, întârzierea examinării și prezentării politicii fiscale și a bugetului pentru anul următor să fie audiat după ce vor fi prezentate rapoartele comisiilor parlamentare. Însă, liberalii și democrații au insistat ca audierile să aibă loc în această săptămână. Președintele fracțiunii PD, Dumitru Diacov, a declarat ieri la finele ședinței că nu a înțeles ce se pune la vot, de aceea nu a susținut inițiativa liberal-democraților de a amâna audierea premierului. Colac peste pupăză, PCRM a susținut astăzi propunerea făcută de PLDM.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: