Unicul judecător demis pentru ilegalitățile din aprilie 2009 - mai aproape de restabilire

joi, 6 octombrie 2011

Unicul judecător demis pentru ilegalitățile din aprilie 2009 - mai aproape de restabilire
Foto: odnoklassniki.ru

Dosarul judecătorului Dorin Popovici, demis de către Consiliul Superior al Magistraturii pentru ilegalități comise în aprilie 2009, a fost reîntors la Curtea de Apel, instanța de fond. Decizia a fost adoptată de judecătorii Curții Supreme de Justiție, astăzi, 6 octombrie. CSJ a admis recursul judecătorului împotriva hotărârii CSM, prin care Popovici a fost demis din funcţie în martie 2010.

Potrivit  avocatului uneia din victimile ce figurează în dosar, Ion Guzun, această decizie îi oferă o șansă în plus lui Popovici pentru a fi restabilit în funcție. „E stranie hotărârea. Noi considerăm că cei de la Curtea Supremă de Justiție nu doresc să-și asume responsabilitatea de a-l restabili în funcție, de aceea au trimis dosarul spre reexaminare la Curtea de Apel. Merge spre asta - Dorin Popovici va fi restabilit”, afirmă el.


De asemenea, el consideră că unul din factorii care au favorizat această decizie este și instabilitatea conducerii de la CSJ.

Motivarea deciziei Curții Supreme de Justiție urmează a fi redactată în termen de  o lună.

UNIMEDIA menționează că Dorin Popovici a fost demis din funcţia de judecător în martie 2010, printr-o decizie a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), confirmată printr-un decret semnat de fostul preşedinte interimar, Mihai Ghimpu. În noaptea de 7–8 aprilie 2009, printre alţi judecători, Dorin Popovici a examinat în incinta Comisariatului General de Poliţie 42 de dosare, 32 administrative şi 10 demersuri de aplicare a măsurilor de reprimare. Dorin Popovici este singurul judecător, care a fost sancționat disciplinar pentru încălcările comise în legătură cu examinarea cauzelor din aprilie 2009.



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: