Jeep Grand Cherokee va primi o transmisie automată cu opt trepte

joi, 6 octombrie 2011

Jeep Grand Cherokee va primi o transmisie automată cu opt trepte

Jeep a confirmat planurile legate de introducerea unei transmisii automate cu opt trepte în gama Grand Cherokee. Transmisia va fi preluată de la ZF şi va fi utilizată pentru reducerea emisiilor de CO2 şi a consumului de carburant. Cei de la Jeep nu vor să se oprească aici, americanii dorind să folosească o transmisie automată cu nouă trepte pentru modelele viitoare.


În prezent, Jeep Grand Cherokee este echipat cu o transmisie automată cu cinci trepte, realizată de Mercedes-Benz şi preluată de la predecesorul său.

Noua transmisie automată cu opt trepte va fi oferită din 2012 în întreaga gamă de motorizări. Joe Veltri, şeful Jeep Europe, a confirmat faptul că noua transmisie poate să suporte cuplul dezvoltat de orice motorizare din gama Jeep. 

Graţie noii transmisii, Jeep se poate gândi şi la o versiune hibridă a lui Grand Cherokee, din moment ce există deja hibrizi care folosesc această transmisie, inclusiv în acest segment. Cei de la Jeep nu sunt primii care echipează un SUV cu această transmisie, fiind surclasaţi de Volkswagen, cu Touareg, care oferă automata ZF-8HP în standard.

0 Comments: