Muruianu revine la CSJ, judecătorul Raisa Botezatu își dă demisia

miercuri, 5 octombrie 2011

Muruianu revine la CSJ, judecătorul Raisa Botezatu își dă demisia
Foto: 24h.md

Judecătorul Raisa Botezatu, care a asigurat interimatul funcției de președinte al Curții Supreme de Justiție, și-a dat demisia. Cererea acesteia a fost examinată ieri, 4 octombrie, în aceeași zi în care Ion Muruianu a revenit în fruntea CSJ.


Raisa Botezatu l-a înlocuit pe Muruianu din luna iulie curent, ca urmare a demiterii acestuia de către Parlamentul Republicii Moldova, la propunerea Consiliului Suprem al Magistraturii. Totodată, Botezatu a fost unul din cei doi  candidați la funcția de președinte al CSJ, alături de Muruianu. Asta după ce trei din cei 5 judecători și-au retras candidatura pentru concurs. Astfel, din cei cinci candidați înregistrați inițial în cursă la funcția de președinte al CSJ a rămas să candideze doar Ion Muruianu.

  
Nici Botezatu și nici Muruianu nu au acumulat  numărul suficient de voturi din partea CSM pentru a fi înaintați la funcția de președinte CSJ. Pentru candidatura lui Botezatu au votat 2 dintre cei șapte membri ai Consiliului, pentru Muruianu - zero și șapte s-au abținut. Astfel, s-a anunțat un nou concurs pentru suplinirea fucnției de preșdinte al Curții Supreme de Justiție. 

UNIMEDIA amintește că Ion Muruianu a revenit în fotoliul său de președinte al Înaltei Curți după ce Curtea Constituțională a decis că hotărârea Parlamentului privind eliberarea din funcție a președintelui CSJ este neconstituțională.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: