Locuitorii din Bender sunt îndemnați să nu se supună poliţiei

vineri, 7 octombrie 2011

Locuitorii din Bender sunt îndemnați să nu se supună poliţiei
Poză simbol
Foto: hotnews.md

Locuitorii orașului Bender sunt îndemnați să nu se supună cerinţelor colaboratorilor de poliţie, pe motiv că activitatea acestora ar fi una ilegală. Apeluri în acest sens au fost difuzate la posturile TV din municipiul Bender și au mai fost plasate pe site-ul aşa-zisului minister al afacerilor interne de la Tiraspol. Despre aceasta informează delegaţia Chișinăului din Comisia Unificată de Control (CUC).

Delegaţia Republicii Moldova a calificat acţiunile părţii transnistrene drept o nouă provocare cu scopul tensionării situaţiei în Zona de Securitate. Partea moldovenească acuză încălcarea prevederilor Acordului privind principiile paşnice de reglementare a conflictului armat din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, semnat la 21 iulie 1992. Acest document prevede că CUC asigură ordinea publică în or. Bender în colaborare cu organele poliţiei şi miliţiei.


Totodată, în cadrul examinării raportului din perioada 28 septembrie - 4 octombrie, delegaţia RM şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu instalarea recentă a postului mobil neautorizat de „grăniceri” pe traseul Tiraspol-Rîbniţa, în direcţia localităţii Pohrebea, raionul Dubăsari. În acest sens, a fost transmisă o adresare din partea administraţiei raionului Dubăsari cu privire la tensionarea situaţiei pe traseul dat. „În legătură cu limitarea de către postul respectiv a circulaţiei libere, co-preşedintele CUC din partea RM, Ion Solonenco, s-a adresat mediatorilor Rusiei, Ucrainei şi OSCE în vederea garantării îndeplinirii de către partea transnistreană a hotărârilor CUC la acest subiect şi lichidării imediată şi necondiţionată a postului de control menţionat”, se menționează într-un comunicat remis presei.

Cu toate că şedinţa din 6 octombrie, care a avut loc în or. Bender, a durat mai bine de şase ore, nu s-a reuşit adoptarea celor şapte rapoarte privind situaţia din Zona de Securitate din perioada septembrie 2010-octombrie 2011.  

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: