Nivel înalt de securitate cu ocazia vizitei Patriarhului Kiril

vineri, 7 octombrie 2011

Nivel înalt de securitate cu ocazia vizitei Patriarhului Kiril
Foto: MAI

Circa 2400 de polițiști, pe parcursul a trei zile, vor fi implicați în asigurarea ordinei publice în municipiul Chișinău cu ocazia vizitei Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii Kiril. Despre aceasta a declarat astăzi, 7 octombrie, Iurie Maximov, şef-adjunct al Direcţiei investigaţii şi securitate internă.


Potrivit lui Maximov, pentru a supraveghea ordinea publică colaboratorii Ministerului Afacerilor Interne vor utiliza tehnică video petru a monitoriza străzile Capitalei.


Un nivel sporit de securitatea va fi la Catedrala Nașterii Maicii Domnului, unde Sanctitatea Sa Kiril va ține o slujbă comună cu Mitropolitul Vladimir. Astefl, polițiștii vor folosi detectoare mobile pentru a nu permite accesul la eveniment a persoanelor cu arme.

La rândul său, șeful Direcției poliție rutieră, Sergiu Armașu, a menționat că pe intinerarele de deplasare a cortegiului SS Kiril, circulaţia va fi suspendată şi redirecţionată pe străzile adiacente. Totodată, acesta a subliniat că în timpul slujbei la Catedrală nu va fi blocat bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

UNIMEDIA amintește că SS Kiril se va afla în R. Moldova în perioada 8-10 octmobrie.       

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: