(video) Heroină „dulce” din Turcia

miercuri, 5 octombrie 2011

(video) Heroină „dulce” din Turcia
Foto: MAI

Oamenii legii au reținut un grup criminal specializat în contrabandă cu droguri. Heroina era transportată ilegal prin colete cu produse alimentare din Turcia, informează serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Interne.


Potrivit sursei, din grupul criminal făceau parte trei persoane cu vârstele cuprinse între 28 și 40 de ani, fiecare cu rol bine determinat în activitatea filierei: organizator, realizator și transportator. 


Suspecții au fost documentați în flagrant în momentul în care au primit colete din Turcia, prin intermediul unei firme turistice din Capitală. Totodată, s-a stabili că organizatorul, prin intermediul telefoniei mobile şi reţelei de comunicare „skype”, făcea comandă de la un moldeovean, stabilit cu traiul Turcia, diverse partide de heroină.

Astfel, la 27 septembrie 2011, a fost efectuată achiziţia de control, fiind primit coletul respectiv de la sediul unei firme cargo din sectorul Botanica al Capitalei. În colet au fost depistate 4 pachete din polietilenă ce conțineau heroină.

La 2 octombrie, oamenii legii l-au reținut și pe moldoveanul care ateriza din Turcia, cu cursa „Istambul-Chișinău”. În urma percheziţiei efectuate, din lenjeria de corp a acestuia au fost ridicate un pacheţel din polietilenă de culoare albă, cu 2 pastile de culoare roşie, cu imprimare „fluture” şi un pachet cu heroină.

În total din circuit ilicit a fost ridicată substanţă narcotică „heroină” în proporţii deosebit de mari care, în cazul realizării aducea un profit ilicit în sumă de 500 000 lei.




Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: