De Ziua Vinului, grănicerii se așteaptă la peste 45 mii de turiști

miercuri, 5 octombrie 2011

De Ziua Vinului, grănicerii se așteaptă la peste 45 mii de turiști
Foto: karadeniz-press.ro

Serviciul Grăniceri este pregătit pentru a face față fluxului de oaspeți ce ne vor vizita țara cu ocazia Zilei Naționale a Vinului” și ”Hramului orașului Chișinău”.


„Începând cu data de 5 octombrie și până pe 16 octombrie, situația în punctele de trecere va fi supravegheată non-stop, iar în cazul în care se va atesta o creștere a fluxului de vizitatori, în acele regiuni va fi mărit numărul de inspectorai controlului de frontier și a mijloacelor tehnice portative de citire a documentelor”, se spune în comunicatul Serviciului de Grăniceri.


Numărul străinilor care ne vizitează țara în această perioadă, este în continuă creștere,conform datelor grănicerilor. Dacă în anul 2009 frontiera de stata Republicii Moldova a fost traversată de 33 mii străini, atunci în anul 2010, a fost remarcat un flux de aproximativ 90 mii de traversări, dintre care peste 45 mii erau cetăţeni străini.

UNIMEDIA precizează că Ziua Vinului va avea loc pe 8 și 9 octombrie, iar Hramul orașului Chișinău - pe 14 ocotmbrie. Menționăm că în perioada 30 septembrie - 16 octombrie 2011, cetăţenii străini vor beneficia de vize gratuite de intrare pe teritoriul Republicii Moldova.

Sursa: UNIMEDIA
Autor: Olga Cheptene


0 Comments: