Sondaj: UNIMEDIA, cel mai popular site de știri și printre tineri

vineri, 7 octombrie 2011

Sondaj: UNIMEDIA, cel mai popular site de știri și printre tineri
Foto: a1.ro

Portalul de știri UNIMEDIA este accesat de 34% dintre tinerii moldoveni, astfel clasându-se pe locul 1 într-un sondaj realizat de Centrul de Cercetare Sociologică (CCSM). În categoria site-urilor de știri mai sunt incluse și Timpul.md, accesat de 23% din tineri, Realitatea.ro - 12% din respondenți, News.yam.md - 11%, iar Newsru.com - 6%. În același timp, Lenta.ru este vizitată de 6% din adolescenții moldoveni, Privesc.eu de 4%, iar Arena.md de alte 4%.


Astfel, dacă despre televiziuni, radiouri și ziare, tinerii au spus că le accesează deseori sau mai rar, în ce privește resursele informaționale de pe Internet, ultimul este în topul preferințelor adolescenților. Potrivit rezultatelor sondajului, 53% din tineri accesează foarte des Internetul. Totodată, 10% au timp puțin pentru internet, 5% intră foarte rar, iar 7% din tineri nu au nici o treabă cu online-ul.

Rețeaua de socializare Odnoklassniki.ru este cea mai preferată de persoanele cu vârsta cuprinsă între 15 și 34 de ani, Facebook se află pe locul 3 cu 18%, iar Twitter este utilizată de 1% dintre moldoveni.

UNIMEDIA menționează că sondajul a fost realizat în perioada 28 august - 21 septembrie. La acesta au participat 1596 de tineri, care au vârsta cuprinsă între 15-34 de ani. Rata erorii ajunge până la ± 2,6 %. Sondajul a fost realizat de Centrul de Cercetare Sociologică.

Amintim că portalul de știri UNIMEDIA este vizitat în fiecare zi de peste 30 de mii de persoane.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: