Gaddafi le cere libienilor să iasă „cu milioanele” în stradă împotriva noilor lideri de la Tripoli

vineri, 7 octombrie 2011

Gaddafi le cere libienilor să iasă „cu milioanele” în stradă împotriva noilor lideri de la Tripoli
Muammar Gaddafi
Foto: thefirstpost.co.uk

Liderul libian înlăturat de la putere Muammar Gaddafi a făcut apel la libieni să iasă „cu milioanele” împotriva noii puteri libiene, Consiliul Naţional de Tranziţie (CNT), într-un mesaj audio difuzat joi seară de postul de televiziune Arrai cu sediul în Siria, relatează agenţiile internaţionale de presă.


Gaddafi a mai spus că CNT, care şi-a asumat conducerea ţării după ce forţele rebele au obţinut controlul asupra Tripoli în august, nu are nicio legitimitate. 

„Vă spun să nu aveţi frică faţă de nimeni, voi sunteţi poporul, voi aparţineţi acestui pământ. Faceţi-vă auzită vocea împotriva colaboratorilor NATO. Unii vorbesc despre CNT ca despre reprezentantul legitim al poporului libian, dar de unde vine această legitimitate? Din alegerea poporului libian? Reprezintă ei interesele poporului libian?”, a întrebat colonelul Gaddafi. 

Fostul lider libian a spus că liderii ţărilor în curs de dezvoltare care au recunoscut CNT, organismul care l-a înlăturat de la putere cu sprijinul NATO, ar putea avea o soartă similară. 

„Dacă puterea flotelor internaţionale dă legitimitate, atunci lideri din lumea a treia, fiţi pregătiţi', a spus el într-o aparentă referire la sprijinul NATO pentru CNT. 'Celor care recunosc acest consiliu, le spun să fie pregătiţi pentru crearea unor consilii de tranziţie prin puterea flotelor care să-i înlocuiască unul câte unul”, a mai spus Gaddafi.

0 Comments: