FISC-ul aminteşte în regim on-line despre obligativitatea serviciului "Declaraţie electronică" din anul 2012

vineri, 7 octombrie 2011

FISC-ul aminteşte în regim on-line despre obligativitatea serviciului
poză simbol

FISC-ul aminteşte în regim on-line câte zile au rămas până subiecții impunerii cu TVA au posibilitatea de a se conecta la Serviciul "Declaraţie electronică" şi de-a-şi ridica semnăturile de autentificare. Aceasta, în contextul în care începând cu 1 ianuarie 2012, subiecții impunerii cu TVA vor prezenta, în mod obligatoriu, dările de seamă fiscale utilizând metode automatizate de raportare electronică. 


Contribuabilii sunt obligați să semneze Acordul de conectare la serviciul „Declarație electronică” până la finele anului curent. Potrivit situaţiei din 7 octombrie, la Serviciul "Declaraţie electronică" sunt conectate un număr de 4113 companii sau 27,3% din numărul total. Menţionăm că subiecţii impunerii cu TVA mai au la dispoziţie încă 85 de zile pentru a face acest lucru. 


Informațiile cu privire la data, locul prezentării și lista documentelor necesare, vor fi aduse la cunoștință contribuabililor de către inspectoratele fiscale de stat teritoriale de care aceștia sunt deserviți (Inspectoratul Fiscal Principal de Stat (Direcția Marilor Contribuabili), Inspectoratul fiscal de stat pe mun. Chișinău, Inspectoratul fiscal de stat pe mun. Bălți sau Direcția administrare fiscală Comrat).

Pentru semnarea Acordului de conectare la serviciul „Declarație electronică” și ridicarea semnăturilor gratuite electronice de autentificare, trebuie să se prezinte persoanele responsabile ale contribuabililor vizați (conducătorul, contabilul-șef, altă persoană împuternicită cu drept de semnare a dărilor de seamă). Pentru informații suplimentare, puteți apela Centrul de Asistență și Contact al Î.S. „Fiscservinform” la tel. 82-22-22, comunică Serviciul de Presă al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: