(video) Comuniștii au rezistat doar 2 ședințe, apoi au trimis AIE în pauză

joi, 6 octombrie 2011

(video) Comuniștii au rezistat doar 2 ședințe, apoi au trimis AIE în pauză
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Abia au revenit în Parlament, dar deja pleacă. După ce au fost prezenți doar la 2 ședinte ale Parlamentului, fracțiunea PCRM și-a reluat boicotul, cel puțin pentru o ședință. Astăzi, în semn de protest, deputații comuniști au părăsit sala de ședințe după ce mai multe proiecte legislative propuse de ei, nu au fost introduse pe ordinea de zi. 

„Ne chemați la dialog, să fim receptivi, dar astăzi, din nou ne confruntăm cu aceeași problemă. De fiecare dată PCRM înaintează proiecte sociale, iar dumneavoastră le ingnorați. De aceea, în semn de protest, noi părăsim sala de ședințe. Totodată, vă atenționăm că nu aveți cvorum pentru a vota legi nici în prima, nici în a doua lectură”, a declarat președintele fracțiunii PCRM, Maria Postoico.


Deși cele două proiecte sociale propuse de comuniști sau fost respinse de nenumărate ori,  deputații PCRM au decis să părăsească sala anume astăzi, când au lipsit de la ședință mai mulți deputați AIE. Astfel, protestul fracțiunii PCRM a făcut imposibilă continuarea ședinței Parlamentului, din lipsă de cvorum. Ședința a fost amânată pentru ziua de mâine.
 
Președintele fracțiunii PD, Dumitru Diacov, s-a arătat nedumerit de plecarea comuniștilor. „A fost creată o situație artificială ca ședința Parlamentului să nu aibă loc”, a spus acesta.

UNIMEDIA amintește că de la începutul sesiunii toamnă- iarnă a Legislativului, comuniștii insistă asupra includerii pe ordinea de zi a două proiecte sociale ce vizează îndemnizațiile pentru familiile tinere, dar și a proiectelor ce țin de stabilirea datei alegerii președintelui și demiterea conducerii SIS, MAI și Procuraturii Generale, precum și a președintelui comisiei juridice, Victor Popa.

Precizăm că în sesiunea trecută, fracțiunea PCRM a boicotat o treime din numărul total de ședințe. Comuniștii au anunțat că revin în Parlament în această toamnă. Recent, deputații AIE au votat în prima lectură un proiect ce prevede tăierea salariilor deputaților pentru absență nemotivată de la ședințe.



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: