Orange Moldova prezentă la Forumul transregional din domeniul TIC

miercuri, 5 octombrie 2011

Orange Moldova prezentă la Forumul transregional din domeniul TIC
Foto: orange.md

La o săptămână de la organizarea expoziției Orange Expo, care a prezentat publicului larg cele mai recente inovații în domeniul telecomunicațiilor, astăzi, 5 octombrie, Orange Moldova și-a reconfirmat disponibilitatea de a lansa tehnologia de generația a patra. Testarea tehnologiei viitorului a avut loc în cadrul Forumului transregional pentru Europa, CSI și Asia-Pacific privind dezvoltarea accesului la Internet pe banda largă, la care au participat 160 de reprezentanți din 36 de țări.


Scopul de baza al acestui forum este transferul de experiență și informații privind implementarea serviciilor pe bandă largă, soluțiile de acces pentru zonele defavorizate, evoluțiile tehnologice și de convergență, noile standarde pentru comunicațiile pe banda largă cu și fără fir, aspecte de reglementare și planificare, etc.

În cadrul seminarului participanții au făcut schimb de experiență în domeniul telecomunicațiilor. Potrivit statisticilor oficiale, interesul pentru internetul fără fir este în continuă creștere, iar numărul utilizatorilor sporește de la an la an. Tehnologia 4 G poate răspunde noilor tendințe în domeniul comunicațiilor electronice, fapt de care sunt convinși participanții la forum.

Pentru Orange Moldova participarea la acest forum este o posibilitate în plus de a demonstra comunitații locale și internaționale de profil performanța înregistrată grație suportului acordat de către Grupul France Telecom. Astfel, Orange Moldova dispune de una din cele mai moderne arhitecturi ale rețelei 3G care asigură o viteză de pâna la 42 de Mbps.

„Constatăm că sectorul de telecomunicații este dezvoltat în Moldova ceea ce într-adevar ne pune în rândul țărilor care au acces la ultimele tehnologii, ultimele inovații, unde nivelul de telecomunicații este foarte dezvoltat. Orange este unul din principalii jucători pe piata telecomunicațiilor din Moldova, care, prin implementarea tehnologiilor de ultimă generație ofera servicii utile și accesibile pentru populația țării”, menționează Liudmila Climoc, director general Orange Moldova. 

De asmenea, în cadrul unui test Orange a prezentat participanților la forum avantajele tehnologiei 4G. „Astăzi demonstrăm posibilitățile tehnologiei LTE pregătită să susțină serviciile 4G. Noile servicii care vor fi disponibile în viitor pentru toți utilizatorii Internet Acum permit navigarea pe Internet la viteză de până la 100 Mbps, accesarea unui conținut bogat, descărcarea fișierelor voluminoase (fotografii, clipuri video HD și chiar 3D), vizionarea TV în direct în HD, cât și accesarea jocurilor interactive online pentru a juca cu prietenii din întreaga lume”, a explicat Sergiu Postica, director de Strategie și Dezvoltare a Business-ului, Orange Moldova. 

Moldova se claseaza în topul țărilor din spațiile CSI și cel European la capitolul performanțe în domeniul telecomunicațiilor, iar extinderea posibilităților de acces ale populației la Internet pe banda largă va permite depășirea barierei digitale.

Publicitate

sursa: Unimedia

0 Comments: