BERD cu proiecte în Moldova: Dezvoltarea reglementărilor în comunicații

joi, 6 octombrie 2011

BERD cu proiecte în Moldova: Dezvoltarea reglementărilor în comunicații
Foto: ANRECTI

În perioada următoare se va finisa un proiect implementat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în Moldova, prin intermediul Agenției Naționale de Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI), adică „Dezvoltarea reglementărilor în comunicații”.


Potrviti Agenției, acesta oferă asistență tehnică pentru implementarea Legii comunicațiilor electronice, care a intrat în vigoare în 2008. Mai mult, acesta armonizează practicile naționale de reglementare a domeniului comunicațiilor electronice, normele și standardele europene. Bugetul proiectului a fost de peste 898 mii de euro.


La 4 septembrie, în briefingul susținut de managerii proiectului și reprezentanții ANRCETI, a fost anunțată finisarea proiectului început în 2009. Iar directorul ANRCETI, Sergiu Sâtnic a apreciat ajutorul acordat de BERD pentru implementarea unui astfel de proiect în Moldova. Acesta a anunțat că specialiștii Agenției au învățat cele mai bune practici europene de reglementare a piețelor de comunicații electronice.

Consultantul juridic al BERD, Paul Moffatt s-a arătat satisfăcut de rezultatele implementării proiectului, accentuând totodată că banca este disponibilă să ofere părții moldovenești asistență suplimentară. El a mai menționat importanța aprobării proiectului de modificare a Legii comunicațiilor electronice, care a fost elaborat cu suportul consultanților din cadrul proiectului în conformitate cu directivele UE din 2009.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: