Nissan Juke-R, super crossover-ul rezultat din mariajului între un GT-R și un Juke

miercuri, 5 octombrie 2011

Nissan Juke-R, super crossover-ul rezultat din mariajului între un GT-R și un Juke
Foto: antena3.ro

Nissan a creat un concept de super crossover, rezultat în urma combinaţiei între modelele Juke şi GT-R. Nissan Juke-R are pasaje pronunţate ale roţilor, barele de protecţie faţă şi spate reproiectate, la care se adaugă un eleron spate unic.


Autovehiculul nu este destinat producţiei de masă, fiind un concept unic, conform cu cerinţele legislaţiei rutiere, conceput de Nissan şi construit de RML, companie faimoasă în lumea sporturilor cu motor, în colaborare cu Centrul Tehnic Nissan din Europa (NTC-E).


Sub capotă se află un motor bi-turbo cu şase cilindri în V, de 3,8 litri, adoptat direct de pe GT-R. Sub portbagaj se află transmisia cu şase trepte GT-R, cu capetele faţă şi spate unite de un lanţ cinematic şi un arbore de transmisie modificate preluate de la GT-R 4WD, iar sub pasajele roţilor se găsesc jante masive RAYS din aliaj, de 20 de inch.

Interiorul îmbină caracteristicile unui crossover şi ale unei maşini de vârf de gamă, tabloul de bord de la Juke fiind transformat pentru montarea indicatoarelor şi afişajului personalizabil de 7 inch de la GT-R. Se păstrează consola centrală specifică Juke, inspirată de rezervorul unei motociclete, în timp ce restul interiorului aminteşte de o maşină creată pentru viteză. Scaunele duble de curse cu centuri de siguranţă în cinci puncte şi retractorul vizibil asigură conformitatea cu standardele de siguranţă FIA şi în acelaşi timp sporesc rigiditatea pentru performanţe maxime.

Sursa: antena3.ro


0 Comments: