Butmalai: PG execută comenzi politice! PG: Vrea să discrediteze instituția!

vineri, 7 octombrie 2011

Butmalai: PG execută comenzi politice! PG: Vrea să discrediteze instituția!
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Procuratura Generală reacționează la acuzațiile aduse de deputatul PLDM, Ion Butmalai. Ultimul a declarat ieri la ședința Parlamentul că dorește să fie lipsit de imunitatea parlamentară pentru ca să se facă ordine în dosarele care i-au fost intentate cu mai mulți ani în urmă.


Deputatul liberal-democrat susține că în 2007, la comanda unor demnitari, pe numele lui, cu grave încălcări de procedură, au fost deschise două dosare penale pentru fals în acte, care la moment se află pe rol la judecătoria Cahul. După ce acum o săptămână a adresat câteva întrebări incomode speakerului Parlamentului, Butmalai susține că procurorii de la Cahul au primit comanda să urgenteze examinarea dosarelor.„Sunt acuzat de fals în documente, însă tangență cu aceste documete eu nu am. Zubco se ocupă cu chestii politice, la comanda lui Marian Lupu. La 30 septembrie, el le-a dat indicații procurorilor de la Cahul ca până la 3 octombrie să colecteze toate materialele pe cazul meu. Este o încercare de a se răfui cu mine, pentru că eu am dat întrebări incomode lui Zubco și am criticat activitatea speakerului. Sunt niște interese personale, de clan, de grup, ale lui Lupu și ale lui Plahotniuc. Ei doresc să privatizeze și Parlamentul și instituțiile statale", a declarat Butmalai.

De cealaltă parte, Procuratura a remis astăzi un comunicat de presă în care declară că instituția este ținta unor acuzaţii neîntemeiate şi "atacuri de discreditare a Procuraturii din partea unor politicieni, prin care se încearcă atât intimidarea, cât şi crearea artificială a disensiunilor între organele de drept". "Drept exemplu a servit discursul deputatului Ion Butmalai lansat în cadrul şedinţei de ieri a Parlamentului, prin care a învinuit Procuratura Generală că l-ar fi „persecutat şi intimidat” – discurs, care s-a transformat într-o acuză publică gravă la adresa activităţii procurorilor, menită a incita la neîncredere în actul de justiţie în ansamblu. Procuratura Generală se detaşează de toate acuzaţiile deputatului Butmalai, care sunt lipsite de temei, logică şi suport probatoriu, şi pe care le consideră o metodă de inducere în eroare atît a forul legislativ cît şi a opiniei publice", se spune în textul Procuraturii.

Potrivit sursei, aceasta ar fi finalizat urmărirea în cazul de învinuire a cetățeanului Oleg Dermenji, iar dosarul a ajuns la judecătoria Cahul. Potrivit PG, toți judecătorii au făcut cereri de abținere de la acest dosar, motiv pentru care dosarul va fi expediat Curţii de Apel Cahul pentru a decide asupra instanţei care va judeca în continuare cauza penală.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: