Sistemul educaţional din Republica Moldova, susţinut de Departamentul pentru românii de pretutindeni

marți, 21 iunie 2011

Sistemul educaţional din Republica Moldova, susţinut de Departamentul pentru românii de pretutindeni
Poză simbol

Pe 17 iunie, viceministrul Educației din Republica Moldova, Loretta Handrabura, s-a aflat într-o vizită oficială în România, în cadrul căreia s-a întâlnit cu secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Eugen Tomac. Despre aceasta se spune într-un comunicat trimis la adresa UNIMEDIA de către Serviciul de Presă al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.


În timpul vizitei s-au purtat discuții referitoare la problema necesității unei distribuiri uniforme a fondului de carte în grafie latină către unitățile școlare care înregistrează în continuare un deficit. În această direcție, Eugen Tomac și-a manifestat deschiderea de a sprijini transmiterea unui lot de carte către școlile în cauză.

Tomac a mai sugerat posibilitatea derulării de către instituțiile țării noastre a unei ample campanii de stimulare a interesului tinerilor absolvenți față de implicarea și demararea unor proiecte finanțate de Uniunea Europeană, la fel și angrenarea acestora în sistemul public.
S-a discutat și despre strategiile de perfecționare a cadrelor didactice din învățământul superior moldav.

Astfel, la următoarele discuții se vor putea stabili atât parteneriate la nivelul universităților, cât și proiecte de realizare a unor noi extensiuni universitare în Republica Moldova.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: