Energie eoliană în Moldova până la sfârșitul anului

marți, 21 iunie 2011

Energie eoliană în Moldova până la sfârșitul anului
Foto: bloombiz.ro

Premierul Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu conducerea Grupului de companii „Summa”, care a efectuat mai multe investiţii în economia Republicii Moldova. Mete Bora, preşedintele Grupului de Companii „Summa”, a spus că recent au fost finisate măsurările vîntului pe întreg teritoriul Republicii Moldova, anunță serviciul de presă al Guvernului. 


„În baza acestor măsurări va fi întocmită o hartă a vînturilor. De asemenea, toată informaţia tehnică o vom transmite Guvernului Republicii Moldova şi sperăm că acestea vor ajuta ţara Dvs. să acceseze noi proiecte în vederea producerii energiei eoliene”, a spus Bora.

Preşedintele „Summa” a menţionat că proiectul privind producerea energiei eoliene în Republica Moldova se desfăşoară în temenii stabiliţi, astfel încît în luna decembrie a anului curent va fi produsă energie eoliană cu capacitatea de 75 de MW.

Serviciul de presă al Guvernului menționează că în octombrie la Chişinău va veni Comisarul European pentru Energie, Gunther Oetinger, atunci urmînd să fie prezentată viziunea Republicii Moldova la capitolul diversificarea surselor de energie.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: