Presa română: Rezultatul scrutinului de azi e foarte greu de estimat

duminică, 19 iunie 2011

Presa română: Rezultatul scrutinului de azi e foarte greu de estimat
Colaj: UNIMEDIA

Cetăţenii din Republica Moldova își votează duminică primarii, în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin care se desfăşoară în 512 localităţi din ţară, inclusiv la Chişinău, informează b1.ro cu referire la Info-Prim Neo. 


În centrul atenţiei e competiţia de la Chişinău, între candidatul comuniştilor, Igor Dodon şi liberalul Dorin Chirtoacă, primar în exerciţiu, informează Radio România Actualități.

Candidatul Partidului Comuniştilor din R.Moldova (PCRM), Igor Dodon îl va înfrunta duminică pe actualul primar, liberalul Dorin Chirtoacă, după o campanie plină de acuzaţii între cei doi rivali. Faţă de primul tur, când a fost salvat de înfrângere doar de votul masiv în favoarea sa pe care l-au dat locuitorii suburbiilor, Dorin Chirtoacă beneficiază acum de sprijinul întregii Alianţe pentru Integrare Europeană.

Actualul primar al capitalei Republicii Moldova va obţine, azi, un nou mandat de primar dacă reuşeşte să scoată tinerii la vot, scrie Evenimentul Zilei. Chirtoacă a pierdut primul tur de scrutin, desfăşurat pe 5 iunie, fiind învins de candidatul comuniştilor, Igor Dodon, la o diferenţă de aproape 6.000 de voturi. Cursa pentru primăria Chişinăului se anunţă una foarte dură, scrie publicația Adevărul.

În primul tur de scrutin, candidatul comunist a obţinut victoria la o distanţă de sub două procente. Astfel că rezultatul scrutinului de azi e foarte greu de estimat.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: