Curtea de Apel: Renumărarea voturilor pentru CMC va avea loc

joi, 23 iunie 2011

Curtea de Apel: Renumărarea voturilor pentru CMC va avea loc
Foto: gandul.info

Curtea de Apel a anulat decizia Judecătoriei Centru a de a amâna renumărarea mandatelor pentru Consiliul Municipal Chișinău. Recursul a fost depus de Consilul Electoral de circumcripție Chișinău. Astfel, renumărarea voturilor pentru CMC va începe astăzi la ora 18.00 și urmează a fi finisată mâine, ultima zi pe care o are la dispoziție CEC pentru această procedură.

Renumărarea mandatelor pentru CMC urma să înceapă astăzi dimineața. Ieri însă, la cererea unui consilier comunist, Judecătoria Centru a dispus amânarea procedurii până sâmbătă. Comuniști au invocat unele încălcări, comise de CEC. La rândul său, liderii AIE au criticat decizia instanței inferioare. Mihai Ghimpu a declarat că decizia Judecătoriei Centru a fost cumpărată, iar Marian Lupu a spus că în acest caz, Consiliul Superior al Magistraturii ar trebui să se autosesizeze.


UNIMEDIA amintește că la 17 iunie, la solicitarea Partidului Liberal, Curtea de Apel a decis renumărarea voturilor pentru Consiliul Municipal Chișinău, unde PCRM a obținut majoritatea.  Potrivit liberalilor, renumărarea ar putea aduce încă un mandat în favoarea AIE, lipsind fracțiunea PCRM de majoritate în CMC.

 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: